HISTORY
 
Foreword
CAFS
Contact
  
   FENGSHUI
 
About FS
Events
Different School
Q & A
 Five Elements
  
   MASTER
 
Tan Yang Wu
Yen Pen
Sui Beng
Hung Chuan
Francis leyau
  
   COURSE
 Yang FS
Yin House FS   
DateSelection          BaZi                     Luo Pan    
Zi Wei
Case study
 Case Studies-Feng Shui
  
 
  An introductory to Feng Shui MasteryCourse
  
  CHINESE
  
   JAPANESE
  
 Links
 Others
  
  
  
 
   
                

                                 

  

        Pada tahun 1973, Master Francis Leyau Yoke Sai memulakan pelajaran beliau dalam bidang Yin dan Yang Feng Shui dibawah berbagai Master sehingga beliau berjumpa dengan Master Sui Beng pada tahun 1983. Dengan pengetahuan dari pelajarannya, beliau memulakan kelas pengajaran Feng Shui pada tahun 1984 di Semenanjung, Malaysua Timur dan Singapura.

       Dalam masa melebihi 22 tahun, beliau mempunyai seramai melebihi seribu pelajar dari berbagai kedatangan termasuk profesional. Antara mereka, ada yang muncul sebagai Master dalam bidang ini, dan ada yang menjadi Perunding Pakar Feng Shui.

       Pada tahun 1984 sehingga tahun 1998, beliau bertugas sebagai penulis dan Pakar Perunding Feng Shui kepada surat khabar harian Sin Min dimana beliau menulis artikal dan menjawab soalan pembaca. Pada tahun 1984, beliau dilantik sebagai Pengsyarah kepada Persatuan Keng Jiang di Melaka, Malaysia, dan menyerahkan jawatan itu pada tahun 1988. Seterusnya pada tahun 1992 sehingga 1993, Persatuan I-Ching Kuala Lumpur melantik beliau sebagai Pengsyarah dan Guru memandangkan kelanyakan beliau. Beliau juga merupakan pengumbang tetap bagi majalah Wanita pada tahun 1993 hingga 1994. Beliau menjadi pengamal Feng Shui sepenuh masa, dari tahun 1994 sehingga hari ini, dimana beliau mengadakan kelas dan seminar mengenai subjek ini.

       Selain dari pengetahuan meluas beliau di bidang 5 Unsur, Ba Zi, Penghitungan Tarikh, Palmistry, Tong Shu, Feng Shui Yin dan Yang, Ba Gua, I-Ching dan sebagainya, beliau juga menjalani penyelidikan terhadap makam dan mausoleums di nagara Cina bagi dinasti Song, Tang, Ming dan Qing antara yang lain. Beliau juga mejejaki kawasan terkemuka Feng Shui di negara Cina dan Hong Kong untuk penyelidikan lanjutan mengenai sejarah istimewa Feng Shui, dan  pengesahan sebab-sabab keruntuhan berbagai dinasti yang berlaku di Cina.

       Selain dari sebagai pengikut tunggal generasi ke empat Kumpulan T¨an San Yuan Feng Shui, beliau juga adalah pemegang tunggal buku teks asal tulisan Grandmaster T¨an Yang Wu. Master Leyau Yoke Sai walau bagaimanapun, mengulangi penerbitan buku teks itu di Taiwan beberapa tahun sebulum ini. Beliau juga mengadakan analisi Feng Shui untuk orang ramai termasuk sederhana dan ternama dari dalam dan luar Malaysia.

       Selian dari itu, beliau adalah yang pertama di Malaysia mereka berbagai kompas Feng Shui. Ianya untuk tujuan pelajaran lebih mendalam subjek ini dan juga untuk kegunaan pelajar beliau,Penganut Feng Shui dan juga master-master yang lain.

       Kini, beliau mengusahakan Central Academy of Feng Shui di 169-1, Jalan Sarjana, Taman Connaught, 56000 Kuala Lumpur, Malaysia. Disini, beliau mengadakan kursus diperbagai peringkat dan memberikan seminar mengenai subjek ini.

 
  
  

Home

All Rights Reserved.

Copyright 2000-2005.FENGSHUIMASTERY

Any enquiries, please email: enquiry@fengshuimastery.com

  1